سختی گیر آب

همان طور که می دانید روش های مختلفی برای سختی گیری آب وجود دارد که با توجه به شرایط یکی از این روش ها مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر برای سختی گیری آب 9 روش مرسوم و قابل استفاده داریم که در تمامی کاربرد های خانگی و همچنین صنعتی می توان از آن ها بهره برد.

به طور کلی این 9 روش سختی گیری آب خود به 4 دسته اصلی و کلی تقسیم می شود. لازم به ذکر است که دستگاه های تصفیه آب تمی توانند تمامی این 9 روش را به طور هم زمان انجام دهند.

انواع مختلف دستگاه سختی گیر آب به 4 دسته سختی گیر مکانیکی، سختی گیر فیزیکی، سختی گیر شیمیایی، و فیلتر های آب تقسیم بندی می شوند.

روشهای سختی گیری آب

داشتن دقت بالا در انجام این عملیات بسیار مهم می باشد. انجام سختی گیری آب به چهار روش کلی صورت می گیرد.

  1. سختی گیر الکترونیکی:

به این روش ، رسوب زدا های الکترونیکی نیز می گویند. این روش با پیچیدن سیم های بار دار به دور لوله صورت می گیرد. لازم به ذکر است که این روش خطای بسیار بالایی دارد. بدین دلیل استفاده از آن خیلی توصیه نمی شود. خطای استفاده از این دستگاه به قدری بالا و ریسک دار می باشد که حتی با وجود گارانتی و ضمانت شرکت های معتبر، باز هم مصرف کنندگان و صنعتگران حاضر به استفاده از این مدل سختی گیر نمی باشند.

  1. سختی گیر شیمیایی:

به سختی گیر شیمیایی، ته نشین کننده نیز می گویند. در این روش به دلیل ترکیب عوامل سختی آب بیشتر برای شستشوی لباس و پارچه کاربرد دارد. ترکیب عوامل سختی آب باعث ایجاد نرم کنندگی شده و همچنین باعث می شود کلسیوم ها و منیزیوم های موجود در آب، دخالتی در شستشو نداشته و از رسوب جلو گیری کند.

  1. سختی گیر مکانیکی یا سختی گیر رزینی :

سختی گیر رزینی برای کاهش میزان سختی آب به کار می رود به این صورت که از چسبیدن یا ته نشین شدن مواد سخت بر روی سطوح جلوگیری می کند.

سختی گیر رزینی تنها با استفاده از پاک کردن مواد معدنی کلسیم و منیزیم می توان کار را انجام داد.

رزین های تبادل یونی به سه دسته تقسیم می شود که عبارتند از رزین های کاتیونی ، رزین های آنیونی و رزین های میکس بد.

  1. سیستم های اسمز معکوس:

سیستم های اسمز معکوس یا آب شیرین کن برای صنایعی به کار می روند که حساسیت بالایی به املاح آب دارند به طوری که سیستمهای اسمز معکوس می توانند 99 درصد از سختی آب را از بین ببرد .

دستگاه اسمز معکوس علاوه بر سختی آب می تواند املاح دیگر آب را که به همراه سختی با عنوان TDS می شناسیم را حذف کند که این شدت از تصفیه آب تنها برای آب های صنعتی و مصارف داروسازی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

سختی آب چیست؟

برخی از یون های موجو در آب باعث ایجاد سختی در آب می شوند. بخش زیادی از این یون ها، مربوط به یون هاای کلسیوم و منیزیوم می باشند.

این سختی ها در بدن، موجب بروز مشکلات کلیوی و همچنین در صنعت باعث رسوب در دستگاه ها و در نتیجه از بین بردن آن ها می شود.سختی های موجود در آن نه تنها به دلیل وجود یون های کلسیوم و منیزیو، بلکه به دلیل وود انواع یون ها در آب می باشد.

ولی درصد یون های کلسیوم و منیزیوم بسیار بیشتر از دیگر یون ها می باشد و گاهی حتی در بعضی آب ها دیگر یون ها وجود ندارد، به این دلیل می توانیم از آن ها صرف نظر کنیم.

کاربرد دستگاه سختی گیر آب

  • حذف سختی آب های شور، آب های سطحی و چاه ها
  • نرم کردن آب مبدل های حرارتی و همچنین دیگ های بخار
  • بهبود کیفیت و کارای وسایل های خانه که با آب کار می کنند (ماشین ظرف شویی، ماشین لباس شویی، اتو، )
  • بهبود کیفیت و جلو گیری از دستگاه های صنعتی
  • نرم کردن آب مصرفی
  • کاهش انواع بیماری های کلیوی و گوارشی
  • افزایش طول عمر بسیاری از دستگاه ها و تجهیزات به دلیل کاهش ایاد رسوب
  • افزایش ضریب انتقال حرارت در تجهیزات گرمایشی و همچنین مصرف کمتر انرژی

همچنین بخوانید :

سختی گیر رزینی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *