رزین سختی گیر چیست؟

رزین در سختی‌گیر آب برای فرآیند تبادل یونی ضروری است. فرآیندی که مواد معدنی موجود در آب را جذب می‌کند.

عملکرد رزین سختی گیر

دانه‌های کروی و کوچک رزین درون مخزن سختی‌گیر ریخته می‌شوند. این دانه‌های رزینی بار الکترونی منفی دارند که یون‌های با بار مثبت را به خود جذب می‌کند. دانه‌های رزین برای انجام وظیفه خود و جذب مواد معدنی آب با یون‌های بار مثبت سدیم روکش می‌شوند و سپس در بستر سختی‌گیر آب رزینی قرار می‌گیرند.

یون‌های کلسیم و منیزیم در آب سخت نیز بطور طبیعی بارالکترونی مثبت دارند. وقتی آب در مخزن سختی‌گیر جریان پیدا می‌کند و از روی بستر رزینی می‌گذرد، یون‌های سخت آب (مواد معدنی) یون‌های روکش سدیم را دفع می‌کنند و به یون‌های رزینی می‌چسبند. سپس یون‌های سدیم در آب آزاد می‌شوند.

وقتی که تمام یون‌های رزین با یون‌های معدنی پوشانده شدند، سختی‌گیر باید از شر کلسیم و منیزیم جذب شده خلاص شود تا بتواند مواد معدنی بیشتری را جذب کند. فرآیند بازتولید در اینجا اتفاق می‌افتد.

در طول این فرآیند بازتولید، سختی‌گیر آب یون‌های مواد معدنی را با استفاده از یک حلال آب‌نمک دفع می‌کند. این حلال آب‌نمک با اضافه شدن نمک یا کلراید سدیم به سختی‌گیر صورت می‌گیرد.

بار الکترونی مثبت رزین آنقدر قوی هست که ترکیب کلراید سدیم را در زمان عبور آب‌نمک بشکند و سدیم را جذب کند تا با تکمیل روکش سدیمی بتواند با تکرار فرآیند تبادل، دوباره سختی آب را بگیرد.

 

مقایسه رزین ریز جهت سختی گیری آب با رزین استاندارد

رزین‌های مورد استفاده در سختی‌گیرهای آب یکسان نیستند.

شرکت بهساز آب در طراحی و ساخت دستگاه سختی گیر رزینی از رزین بسیار ریز استفاده می‌کند که هم بسیار کوچکتر است و هم تعداد دانه‌های بیشتری از آن نسبت به رزین معمولی در بستر رزینی مخزن سختی‌گیر جا می‌شود.

شرکت بهساز آب اصولا از فرآیند بسته‌بندی خلا استفاده می‌کند تا بالاترین ظرفیت سختی‌گیری آب را با اشغال کمترین فضای ممکن در مخزن انجام دهد.

بخاطر اینکه یون‌های سدیم  به سطح رزین می‌چسبند، هر چه سطح تماس بین دانه‌های رزین و آب بیشتر باشد، یون‌های معدنی بیشتری جذب خواهند شد و فرآیند سختی‌گیری بازده بهتری خواهد داشت. در نتیجه استفاده از رزین ریز، همراه با طراحی مناسب، بالاترین بازده ممکن را از رزین خواهد گرفت.

رزین بهتر در طراحی بهتر سختی گیر آب

طراحی سختی‌گیرهای آب معمولی مشکل کانال یا هدایت آب بین دانه‌های رزین را دارند. این مشکل زمانی رخ می‌دهد که آب سخت مسیر خود در میان دانه‌های رزین را باز می‌کند و دانه‌های رزین از یون‌های معدنی اشباع می‌شوند. اما طراحی منحصربفرد  (نام محصول) باعث می‌شود تا توزیع آب در کل بستر رزینی یکسان باشد و در نتیجه از ظرفیت تمام دانه‌های رزین استفاده شود.

رزین دانه‌ ریز و طراحی مناسب به (نام شرکت) امکان می‌دهند تا کیفیت و بازدهی استثنائی در تصفیه آب را به مشتریانش ارائه دهد.

  شرکت بهساز آب با سالها تجربه ، علمی مکفی و برخوردای از نیروهای مجرب ، همگام با فن آوریهای نوین جهان اماده ارائه خدمات در زمینه طراحی و ساخت دستگاه تصفیه آب و سیستم‌های تصفیه فاضلاب و تأمین تجهیزات، تأمین مواد شیمیایی و همچنین ارائه خدمات فنی و مهندسی در ارتباط با سیستم‌ آب شیرین کن و همچنین تصفیه پساب می باشد.

مطالب مرتبط

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *