کلاریفایر

کلاریفایر


کلاریفایر یا زلال ساز (clarifier)

کلاریفایر مخازن ته نشینی هستند که با وسایل مکانیکی برای حذف مداوم مواد جامد ته نشین شده توسط فرایند رسوب گذاری ساخته شده اند.

کلاریفایر ها عموماً برای حذف ذرات جامد یا جامدات معلق از مایع برای شفاف‌سازی و/یا تغلیظ استفاده می‌شوند.

در داخل کلاریفایر، آلاینده‌های جامد در پایین مخزن قرار می‌گیرند، جایی که توسط مکانیزم اسکریپر جمع‌آوری می‌شوند.  ناخالصی‌های غلیظی که از کف مخزن خارج می‌شوند، به عنوان لجن شناخته می‌شوند، در حالی که ذراتی که روی سطح مایع شناور می‌شوند، روماند نامیده می‌شوند.

  • تصفیه فاضلابکاربرد های کلاریفایر:

پیش تصفیه:

قبل از ورود آب به کلاریفایر، می‌توان عوامل انعقاد کننده و لخته‌ساز مانند پلی‌الکترولیت‌ها و سولفات آهن را به آن اضافه کرد.

این واکنش گر ها باعث می شوند ذرات ریز معلق به هم چسبیده و ذرات بزرگتر و متراکم تری به نام لخته تشکیل دهند که سریعتر و پایدارتر ته نشین می شوند.

این اجازه می دهد تا جداسازی جامدات در کلاریفایر به طور موثرتر و آسان تر اتفاق بیفتد.

تصفیه آب آشامیدنی:

آب آشامیدنی، آبی که برای مصرف انسانی تصفیه می‌شود، با عوامل لخته‌سازی تصفیه می‌شود، سپس به کلاریفایر فرستاده می‌شود، جایی که حذف لخته‌های منعقد شده انجام می‌شود و آب شفاف تولید می‌شود.

زلال ساز با اجازه دادن به ذرات سنگین تر و بزرگتر در انتهای زلال ساز عمل می کند. سپس ذرات یک لایه زیرین لجن تشکیل می دهند که نیاز به حذف و دفع منظم دارد.

سپس آب زلال شده قبل از ارسال برای ذخیره سازی و استفاده، چندین مرحله دیگر را طی می کند.

تصفیه فاضلاب:

هزاران سال است که از مخازن ته نشینی برای تصفیه فاضلاب استفاده می شود. تصفیه اولیه فاضلاب حذف مواد جامد شناور و قابل ته نشینی از طریق ته نشینی است.

زلال سازهای اولیه محتوای جامدات معلق و آلاینده های موجود در آن را کاهش می دهند. به دلیل وجود مقدار زیادی معرف لازم برای تصفیه فاضلاب خانگی، انعقاد اولیه شیمیایی و لخته سازی معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرد، جامدات معلق باقی مانده با مراحل بعدی سیستم کاهش می یابد.

با این حال، انعقاد و لخته سازی را می توان برای ساخت یک تصفیه خانه فشرده (که به آن “تصفیه پکیج” نیز می گویند) یا برای پرداخت بیشتر آب تصفیه شده استفاده کرد.

مخازن ته نشینی به نام «زلال سازهای ثانویه» لخته های رشد بیولوژیکی ایجاد شده در برخی روش های تصفیه ثانویه از جمله لجن فعال، فیلترهای چکنده و کنتاکتورهای بیولوژیکی دوار را حذف می کنند.

 

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *